HTML

Fűre Lépni Szabad

Mivel a kedvenc oldalaim sorra húzzák le a rolót, úgy döntöttem végre indítok egy blogot magam is. Lesznek játékok, zenék, filmek, könyvek, marhulás. Banzáj! csaknorriszmail@gmail.com

Friss topikok

  • Mick Kramer: Szuper! (2012.06.12. 22:49) Mesterkurzus kieg
  • (Tom): @CsakNorrisz: firefox 6? (tom,hogy sokan chromet használnak,mert gyorsabb,én is azzal ,,kezdtem" ,... (2011.08.26. 06:41) Zeneismertető:Stephen Marley
  • (Tom): filmek,zenék,filmek,könyvrk,filmek,marhuláős,filmek xD (2011.08.26. 06:40) Kezdés

Mesterkurzus kieg

2012.06.12. 22:31 :: CsakNorrisz

Itt egy pár pontban összeszedném mi kell egy jó videóhoz. Nyers lesz és agresszív, de hát mindennek ára van.

1. Legyen értelme a videódnak

Senki nem kíváncsi egy huszadik CoD bemutatóra vagy egy olyan videóra ahol a haveroddal ökörködtök a Minecraftban. Egy ilyen érdekessé tételéhez nem kevés tehetség szükséges, az egyetlen ilyen társaság akik szerintem ezt sikeresen abszolválták az Sirius és Slowmo2 csapata (megnézendő videók: Kalandozások a Paradicsomban és Skyblock survivor sorozat)  Válassz egy kevésbé ismert játékot, mondjuk menj be a legközelebbi TesCBA-ba ( FreddyD után szabadon) nézz bele a játékturkálóba (az a a nagy kosár ömlesztett DVD tokokkal) vagy böngészd végig a Budget kategóriát és onnan vegyél egy játékot/ menj haza és töltsd le. Mutasd be hogy mennyire rossz, vagy éppen, hogy milyen jó az árkategória ellenére, és hidd el, több embert fog érdekelni, mint ha egy csúcskategóriás játékot szerepeltetnél.

2., 3., 4., Legyen a videónak eleje (2), közepe (3), és vége (4) 

Eleje: Nem kezdhetsz úgy egy bemutatót, hogy nem mondasz el némi alapinformációt a játékról. Egy TF2-ős videót kezdett úgy valaki, hogy be sem mutatkozott, hanem rögtön egy gameplayel indított és nyomta mellé a kommentárt, valahogy így: "Sziasztok, mai alanyunk a Team Fortress 2, kezdjük is a kasztok bemutatásával." Ilyen módon nem lehet kezdeni. A tudatlan ember valahogy így nézi ilyenkor a videót: "Ez egy FPS, nem? Akkor milyen kasztok? És miért ugrál az a baseball sapkás srác a levegőben? Mi folyik itt? "Mondj némi háttérinfót a vidi elején, ha mást nem akkor azt, hogy miért ezt mutatod be. Nem hiszem, hogy a City Interactive ilyen közutálatnak örvendene, ha freddy nem említi meg őket minden videója elején.

Közepe: Ez a legnehezebb, hiszen ez tartalmazza a videó 80%-át. Töltsd meg tartalommal, ne legyenek üresjáratok. A játéktól függően beszélj a történetéről ha van neki, mutasd be külön a grafikát, a hangokat, hasonlítsd össze más játékokéval. Emelj ki lényegesebb dolgokat, teszem azt mutsd be a fegyvereket (ld.: Dead Hunt 2. videó, Civil Wars Secret Missions 2. videó.) 

Vége: Legyen vége a videódnak, vagyis ne úgy legyen vége mint a Kill Bill-nek vagy A Karib-tenger Kalózai 2-nek. (Kivéve persze ha többrészes a videód, de akkor is csinálj valami átvezetőt, vegyél föl pluszba egy-két mondatot)  Csinálj egy összegzést, mondd el újra a leglényegesebb dolgokat, esetleg öntsd számokba a gondolataidat. És a legvégén köszönj el értelmesen, hypeold a blogodat, a csatornádat, a kutyád csatornáját, ez végül is mindegy.

5. Intro

Nem erre kell fektetni a lényeget. Ha úgy tartja a kedved csinálj egy music videót összevágott jelenetekkel, de ha beraksz egy másfél perces introt a bemutató elejére azt valószínűleg mindenki át fogja ugrani. Emlékszel még a a  RPCJS első évadának introjára ? Annyi volt, hogy egy fehér játék előtt megjelent a Rossz Pc Játékok Sorozat, a háttérben pedig az örömóda ment. Ennyi. Nem azt mondom, hogy ne csinálj introt, hanem azt, hogy csak csínján. Arra mindenképpen ügyelj, hogy az intro és a videó hangereje azonos legyen. Rengeteg olyan vidit láttam ahol leröpült a fejem az intro hangerejétől, a kommentárt pedig alig hallottam.

6. Kommentár 

Itt főleg a narráció minőségére, nem pedig mikéntjét akarom firtatni, ezt már megtettem fentebb. Először is csinálj egy vázlatot a mondanivalódról. Nem feltétlenül kell leírnod, de legyen meg váza a narrációdnak. Felvétel szempontjából szerintem jobb ha utólag csinálod az első pár alkalommal, így elkerülheted az üresjáratok nagy részét. ACHTUNG! Semmiképp ne olvasd! Nem lesz benne annyi élet mint azt ahogy te a fejedben elképzeled. Még egy fontos dolog: ne érzelemmentes videót csinálj. A próbálkozók nagy része nem vehetne legálisan alkoholos italokat (értsd: 12-16 évesek), ráadásul a nagy részük csendes, szerény gyerek. Nekik mondanám: néma gyereknek anyja se érti a szavát. Ereszd ki a hangod, próbálj meg ebből a csendességből kitörni. Nincs rosszabb annál mint amikor valaki egy jól összeszerkesztett videót elront a monoton kommentárjával.

7. Külső felvételek

Erre azt mondanám mint Mátyás király az okos lyánynak: legyen is meg ne is. Nem kell rögtön megijedni a külső felvételektől, azonban túlzásokba sem szabad esni. Freddy, Lalee, Reactor, a Handheld Gamer Team, mind alkalmaz kamerás jeleneteket. Ezek közül is kiemelném Lalee Mythic Blade videóját, illetve freddy Custers Revenge bemutatóját. Itt is van azonban  egy hatalmas hibalehetőség: webkamera. Webkamerával (jól figyelj mert csak egyszer írom le) SOHA NE VEGYÉL FEL SEMMIT. Kivételt képez e szabály alól, ha csak az arcodat akarod adni egy be ill. kiköszönés erejéig a videóhoz (Amire viszont csak bátorítani tudok mindenkit. Ha már kritizálsz valamit, akkor azt ne teljesen anonim tegyed. És hiába jössz itt freddy-vel, mert azért ő is megmutatta az arcának az 50%-át.) 

8. Egyediség

Ha nem viszel egyedi hangvételt a bemutatóidba akkor senkit nem fog érdekelni. Most felsorolok egy-két embert akik szerintem rettentő eredetiek, és pont ezért lettek híresek. Így talán majd megértitek, hogy mire gondolok egyediség címszó alatt

Tomvader: valószínűleg ennek a kategóriának a győztese. Ő az a forma ugyebár aki versbe szedi a mondandóját, és valami fenomenális amit az az ember művel

Végszó

Tegyük fel, hogy  minden fenti kritériumot teljesítettél, összeraktál egy jó videót, értelmesen, viccesen megcsináltad. Sajnos van egy rossz hírem: valószínűleg nem leszel akkora KultúrMC mint a most rezidens nagy öregek. 

1 komment

Zeneismertető: Gorillaz (Part 1)

2012.01.17. 21:52 :: CsakNorrisz

1997-ben egy marihuánafüstös délutánon a Blur énekese/gitárosa/mindenese Matt Albarn és a szomszédja a képregényrajzoló Jaime Hewlett nagyon be voltak tépve, ugyanis kitalálták a Gorillaz-t, egy képregényzenekart. Igen, képregényzenekart, akik ugyan igazi zenét játszanak, a tagok azonban kitaláltak. A zenét a kezdet kezdetén nagyrészt Matt csinálta, így az egész olyan mint egy egyszemélyes zenekar, de mégsem (azóta persze a zenekar túlnőtte ezt a kétszemélyes keretet, jelenleg tíz ember dolgozik aktívan a projectben).Az elborultságmérő azonban nem itt, hanem a zenekar tagjainál akad ki, akiknek a duó részletes, mindenre kiterjedő háttértörténetet írt, amit kis angoltudással elolvashatsz itt, itt itt és itt. A zenekar tagjai név szerint:

2D (született Stuart Tusspot)

 

 

    Murdoc Alphonce Niccals

 

 

Noodle 

 

Russel Hobbs

 

 '97-ben a két alapítótag ugyanabban a házban laktak London Westbourne Grove nevű negyedében. A zenekart állításuk szerint az MTV inspirálta: "If you watch MTV for too long, it's a bit like hell – there's nothing of substance there. So we got this idea for a cartoon band, something that would be a comment on that," (aki nem értené: Ha sokat nézed az MTV-t az kicsit olyan mint a pokol - már semmi igazi nincs benne. Ezért jutott eszünkbe a képregényzenekar ötlete, egy válaszként erre.) A zenei háttért Matt, Del the Funky Homosapien és Dan the Automator adták, Hewitt rajzolta a klippeket. Az első album szintén Gorillaz címen jelent meg 2001 márciusában. A lemez szinte azonnal világsiker lett, a 2002-es BRIT Awardson hat jelölést is kapott. Olyan számok voltak az albumon mint a Clint Eastwood,  a Tomorrow Comes Today, a 19-2000 és a Rock the House. 2002 novemberében megjelent a kis jelenetekkel kibővített zenekar DVD a Phase One-Celebrity Take Down. 

A második album, a Demon Days 2005 májusában látta meg meg a napvilágot. Az albumon a jelentősebb számok a Feel Good Inc. és a Dirty Harry. A zenekar mind kinézetben, mind hangzásvilágban megváltozott: a zene dallamosabb, letisztultabb lett, a kinézet pedig egy jóval darkosabb irányt vett ahogy azt a lemezhez tartozó DVD, a Phase Two-Slowboat To  Hades is mutatja. 

 

Jó régen hallgattam már Gorillazt, de most újra elővettem a lemezeket és az újakat is megszerzem majd. Bennem az első album hagyott maradandó nyomot: a "szögletes" (nem tudom máshogy leírni) zenéjét  napokig tudtam egyfolytában hallgatni. Talán ezért okozott csalódást a Demon Days: egy folytatást vártam nem egy teljesen új koncepciót. Valószínüleg maradék két lemez is teljesen más hangzásvilággal rendelkezik, majd arról is írok egy ajánlót. Egyszer egy koncertjükre is ki akarok jutni (igen olyat is csinálnak, és nem, nem tudom hogyan), de ami késik nem múlik. Itt a végére a két legismertebb klip:

 

Csaknorrisz

Szólj hozzá!

Zeneismertető:Stephen Marley

2011.08.02. 20:44 :: CsakNorrisz

Gondolom mindenki ismeri többé kevésbé a reggae műfajt: rasztahaj, Jamaica, fű (nem, nem az amire ráléphetsz), dobok, lazulás, Irie Maffia és természtesen a reggae mindenkori nagymestere Robert Nesta Marley vagy közismertebb nevén Bob Marley. 66 lemez, ebből 16 nagylemez az életműve. Ő volt az aki megismertette a világgal a reggae-t, a ska-t és úgy egészében a rasztafari életérzést. 11 hivatalos gyereke közül 3-nak van saját zenekara: Damien-nek, Ziggy-nek és Stephen-nek, ezek közül talán a Ziggy Marley and the Melody Makers a legismertebb, amiben majdnem mindegyik Marley megfordult.

2 komment

Címkék: zene stephen marley

Kezdés

2011.08.02. 10:07 :: CsakNorrisz

Először is üdvözlök mindenkit aki ezt olvassa, Csaknorrisznak hívnak. Gondolom érdekel ki vagyok és miért indítottam ezt a blogot. Remélem a következő kis öninterjú után jobban ismertek majd.

Honnan a név?

A név története a Heri Kókler regényektől indul ahol is Mr. Giccs (Mr. Fitch a gondnok alteregoja) macskája mindig úgy szerepelt, hogy "akit csak Norrisznak hívnak" (a Ms Norris helyett). Az első nicknevem így lett csaknorrisz, nem akartam "jozsibacsi1945" lenni (nem, még véletlenül sem József a nevem)

Miért indítottad ezt a blogot?

Már korábban is akartam blogot indítani freddyD, rockerlalee és a rosszpcjuniorok mintájára, de valahogy sose tudtam összeegyeztetni más elfoglaltságaimmal, így hát idő hiányában elmaradt. Már akkor el akartam kezdeni amikor freddy befejezte, de a végső csapás az volt amikor a  Power-on és a BackyardFx  abbahagyta (utóbbiról majd még lesz szó).

Azt írtad lesznek játékok, filmek, zenék, filmek, könyvek, marhulás. Mit takar ez?

Mint említettem freddyD a fő inspirátor tehát játékokat mindenképpen be akarok mutatni. Mintának a rockerlalee által meghatározott játékbemutató videókat   fogom preferálni. Főként pc-s játékok kerülnek bemutatásra, de ha meg tudom oldani akkor Wii-s játékokat is be fogok mutatni. Zenei ízlésem elég vegyes, Gorillaztól Muse-on keresztül a Lordi-ig elég sok mindent hallgatok de erről majd lesz szó. Filmekről szintén lesz majd szó, ahogy magamat ismerem mind videós mind írásos formában. A könyvekről annyit, hogy rendszeresen és elég sokat olvasok, illetve van legalább 5000 könyv a gépemen, tehát utánpótlásból nem lesz hiány. A marhulás rész nem puruttya színvonal lesz, inkább a Roflnet irányvonalat követném, ha küldtök vicces képeket, videókat, ha jónak látom kiteszem.

 

1 komment

Címkék: kezdés